Furturi în metroul din Paris. O nouă facilitate pentru turiștii păgubiți

Turiştii străini victime ale furturilor vor putea de acum depune plângere direct prin reţeaua de transport în comun a Parisului.

Formularele puse la dispoziţia turiștilor sunt bilingve pentru a le simplifica demersurile, însă totul se desfășoară în decursul unei perioade experimentale de şase luni, informează miercuri AFP. Formularul în franceză şi în engleză, pus la dispoziţie în şase gări şi staţii ale reţelei de transport public din capitala franceză, poate fi completat de victime cu ajutorul unui agent al Regiei de Transport Paris (RATP), a anunţat miercuri compania publică într-un comunicat comun cu Parchetul din Paris şi Prefectura Poliţiei din Paris.

Potrivit RATP, aproape 50 de milioane de turişti vin în fiecare an în regiunea pariziană, dintre care 40% sunt străini. Dintre aceştia, mai mult de trei sferturi folosesc metroul şi aproape jumătate Reţeaua Express Regional (RER).

Valabil pentru furturile 'simple'

'Formularul va fi transmis direct Parchetului din Paris. Aceasta va fi valabil pentru furturile 'simple', adică fără violenţă şi fără posibilitatea de a identifica imediat persoana vinovată şi ale căror prejudicii nu vor depăşi 1.000 de euro', explică RATP. Acest nou serviciu, experimentat din 20 august, 'este menit să faciliteze şi să accelereze demersurile victimelor', pentru ca acestea să poată solicita rapid firmele de asigurări.

Procedura ar urma să aducă de asemenea 'un câştig de timp important poliţiei, victimele păstrându-şi cu toate acestea posibilitatea, dacă vor dori, să-şi facă depoziţia direct la un comisariat sau la o brigadă de jandarmerie, la alegerea lor', precizează comunicatul. Deocamdată, dispozitivul se limitează la şase staţii ale RATP cel mai frecventate de turiştii străini, printre care 'Opera', 'Charles de Gaulle-Etoile' sau 'Saint-Michel-Notre Dame'.

Vezi și: Spray lacrimogen la metrou. Chirieac: Probabil și-a imaginat că sunt pesediști



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel