EXCLUSIV  Furturi de sărbători. Fenomen ALARMANT. Românii, atenționați

Tot mai multe jafuri și spargeri au loc odată în ultima perioadă. Înmulțirea infracțiunilor de acest gen este strâns legată de sosirea sărbătorilor, dar și de o serie de evenimente care au avut loc în România. Doi specialiști au explicat pentru DCNews cauzele acestui fenomen infracțional. 

Hoțul de dulciuri prezentat ieri la televiziuni, care a fost prins și a recunoscut că voia să le vândă pentru procurarea drogurilor este doar unul dintre cazurile infracționale din ultima perioadă care tind să ia amploare. De asemenea, la Năvodari aproape 20 de mașini au fost sparte într-o singură noapte. Totul pare să aibă o explicație. 

"În perioada sărbătorilor se înmulțesc furturile din buzunare, din poșete, din autoturisme. Totul se petrece în această perioadă când nevoile financiare cresc," a explicat Mihai Untaru, comisar șef în rezervă pentru DCNews.

Totodată Lazăr Gigel, președintele executiv al CIADO Romania a explicat că în perioada sărbătorilor prețul drogurilor explodează. 

"Prețul drogurilor este în creștere în perioadă sărbătorilor. Motivele sunt numeroase. În principal, totul este cauzat de creșterea numărului de consumatori ocazionali," a spus Gigel Lazăr. 

De asemenea, o captură importantă de droguri a avut loc la Constanța. Aproximativ 2.5 tone de droguri au fost identificate de polițiști. Astfel, criza drogurilor de pe piață care duce automat la creșterea prețurilor îi determină pe narcomani să nu mai țină cont de nimic și să apeleze la orice mijloc în încercarea de a-și procura banii necesari.

De aici rezultă mai multe infracțiuni făcute la disperare: spargerea autoturismelor deși nu există lucruri de valoare, furtul plantelor din scările de blocuri și altele de acest gen în urma cărora nu se obțin foarte mulți bani. 

Totodată, hoții orientați spre mari lovituri în perioada sărbătorilor acționează în străinătate, acolo unde "capturile" sunt însemnate.

Românii sunt îndemnați în această perioadă să aibă grijă mai mare de bunurile lor și să nu lase nimic nesupravegheat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel