Furtunile au făcut prăpăd în România - 6 județe grav afectate. Inundații, copaci smulși din pământ și plantații distruse de grindină - Video

Vreme rea. Cod portocaliu de furtună în judeţele Botoşani şi Suceava. Vânt puternic în alte două județe Foto: Pixabay
Vreme rea. Cod portocaliu de furtună în judeţele Botoşani şi Suceava. Vânt puternic în alte două județe Foto: Pixabay

Vremea extremă a făcut prăpăd în țară, șase județe fiind grav afectate. 

Furtunile au făcut prăpăd în cea mai mare parte a țării, transmite Realitatea Plus. Grindina a distrus culturile oamenilor, iar oamenii s-au trezit cu apă în beciuri de zeci de centimetri, iar rafalele puternice de vânt au distrus plantații și copaci. În sudul teritoriului, vremea extremă a pus stăpânire pe șase județe. 

Furtunile au afectat aproape toată țara, iar vântul a bătut cu putere în cele mai multe regiuni. Vijeliile, ploile torențiale și cu grindină au distrus culturile oamenilor. Și în Olt a căzut grindina, iar oamenii și-au lăsat treburile gospodărești și s-au refugiat în case până când a trecut furtuna.

Ruperea de nori a făcut prăpăd și în Buzău. Iar la Vâlcea a plouat cu grindină.

A plouat torențial și în Dolj. În imaginile postate pe internet se poate vedea că o furtună puternică i-a trimis la adăpost și pe oamenii din Craiova.

De altfel, vântul a suflat cu putere și în Capitală. Zeci de copaci din țară au fost trântiți la pământ, iar unele zone aceștia au fost chiar smulși din pământ. În Vrancea și Cluj, câteva drumuri au fost blocate după ce arborii au fost smulși din rădăcini și au căzut pe șosea. Și la Turda la fel.

În plus, se pare că vremea va fi tot mai instabilă, potrivit meteorologilor care au explicat că odată cu creșterea temperaturilor este normal să apară și furtunile de vară. Grindina și vijeliile abia acum încep să își facă simțită prezența.

ANM, Cod Galben 20 mai 2023: Val de alerte meteo

De altfel, ieri ANM a emis mai multe alerte meteo care anunțau furtunile. Un Cod Galben a fost valabil până la ora 20:30 în județul Suceava (Straja, Brodina, Izvoarele Sucevei, Ulma, Moldova-Sulița) de descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici și averse care local vor acumula 20 l/mp. Până la ora 17:40, a fost Cod Galben de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 15…20 l/mp și intensificări ale vântului în județele: Olt, Dolj, Mehedinți, Bacău, Suceava, Galați, Neamț și Vrancea.

VEZI ȘI: Vara își intră în drepturi. Elena Mateescu, ANM: Temperaturi de până la 30 de grade

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel