Furtuni severe în California. Zăpadă de doi metri. Primele victime

În California, cinci persoane au murit în urma furtunilor care au adus cantităţi impresionante de zăpadă şi ploaie.

Furtunile severe au generat cantităţi impresionante de ploaie şi un strat de zăpadă de peste doi metri în munţii Sierra Nevada în această săptămână, alături de inundaţii, viituri şi alunecări de noroi, au anunţat joi autorităţile americane, citate de Reuters. Meteorologii se aşteaptă ca acest front atmosferic să se deplaseze către est, spre Munţii Stâncoşi şi regiunea Midwest, pe durata weekendului.

Reprezentanţii Patrulei Autostrăzilor din California au anunţat că două accidente fatale, în care au murit patru oameni, au fost cauzate de suprafaţa alunecoasă a şoselelor. Trei membri ai aceleiaşi familii, inclusiv un bebeluş de un an, au murit în districtul El Dorado marţi, după ce automobilul în care se aflau a derapat pe o autostradă şi s-a ciocnit violent de un alt vehicul, relatează San Francisco Chronicle. Un alt bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident de automobil provocat de vremea nefavorabilă miercuri în districtul Napa, au precizat reprezentanţii Dispeceratului pentru autostrăzi. Un bărbat din Oakland a murit după ce a fost lovit de un copac, dezrădăcinat de vânturi şi ploi, care a căzut peste un parc de rulote dedicat persoanelor fără adăpost.

Citrește și: Mașină îngropată într-un munte de zăpadă. Gest șofer, senzație pe internet

Furtuna, formată în Oceanul Pacific

Vânturile puternice ar putea să determine prăbuşirea altor copaci în zilele următoare, pe măsură ce solul devine tot mai umed şi mai saturat cu apă, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite. Poliţia din districtele Los Angeles şi Santa Barbara au ordonat marţi evacuări ale populaţiei din zonele afectate de incendiile de pădure de anul trecut, întrucât există un risc sporit ca ninsorile abundente să declanşeze viituri şi scurgeri de noroi pe pantele şi versanţii lipsiţi în prezent de vegetaţie.

Zăpezile şi ploile abundente au fost aduse în regiune de un episod meteorologic în două faze, după ce o furtună formată în Oceanul Pacific a lovit California luni şi o a doua furtună, mai amplă, a ajuns pe continent în cursul zilei de miercuri, au explicat meteorologii. Specialiştii se aşteaptă ca ambele furtuni să se deplaseze una în urma celeilalte către Munţii Stâncoşi şi Midwest, câştigând în intensitate de pe urma umidităţii pe care o vor primi din Golful Mexic, înainte de a se abate spre Ohio Valley şi partea nord-estică a Statelor Unite la începutul săptămânii viitoare.

Citește și: Zăpadă de doi metri. Oamenii, evacuați de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel