Furtuni Franţa: Traficul feroviar, perturbat în mai multe zone

După canicula care a lovit Franța zilele trecute, acum furtunile perturbă traficul feroviar.

Furtunile care au lovit vestul Franţei marţi seară după căldurile puternice din ultimele zile au blocat 1.500 de persoane în trei gări din Normandia, a anunţat compania feroviară naţională SNCF, relatează AFP.

'Axa Paris-Caen-Cherbourg este afectată, 700 de persoane sunt blocate la Lisieux, 500 la Evreux şi 300 la Caen', a precizat SNCF pentru AFP. Liniile de tensiune au fost avariate, provocând deficienţe de alimentare cu curent electric.

Trenuri blocate

Cel puțin zece trenuri erau blocate marţi seară în gările Caen, Lisieux şi Paris Saint-Lazare din cauza căderilor de arbori pe calea ferată provocate de furtuni, potrivit SNCF. 'Au căzut arbori pe calea ferată, provocând deficienţe de alimentare cu curent electric între Lisieux şi Bernay', a precizat pentru AFP SNCF Normandia.

Două linii sunt afectate: Rouen-Caen şi Paris-Caen-Cherbourg. Canicula a ajuns la final marţi în Franţa cu un ultim vârf de căldură în mai multe regiuni din est şi din bazinul parizian, după care seara s-au produs furtuni şi s-a înregistrat o scădere a temperaturilor.

Vezi și: Turişti spanioli blocaţi într-o grotă din Franţa


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel