Turişti spanioli blocaţi într-o grotă din Franţa

grota
grota

Trei turişti spanioli au rămas, pentru o noapte, în grota din Padirac din Franţa, dintr-un motiv incredibil. 

Trei turişti spanioli au petrecut noaptea de duminică spre luni în grota din Padirac (sud-vestul Franţei), cavitate naturală cu o adâncime de peste 100 de metri, după ce au ratat procedura de control înaintea orei de închidere, a anunţat marţi administraţia sitului, potrivit AFP. 

La 5 august, trei vizitatori de naţionalitate spaniolă s-au sustras procedurii de control vizual de la închiderea sitului şi şi-au petrecut noaptea în peştera din Padirac, a precizat conducerea complexului într-un comunicat. Potrivit comunicatului, proceduri stricte sunt puse în aplicare la sfârşitul fiecărei zile înainte de închiderea sitului. Personalul nostru este antrenat şi conştient că trebuie să respecte aceste reguli, a adăugat conducerea. 

Turiştii au formulat o plângere, potrivit jandarmeriei locale

Până în acest moment, nu am identificat nicio disfuncţionalitate în organizaţia noastră. Cauza acestui incident nu este identificată, iar o anchetă este în curs de desfăşurare, a precizat instituţia. La ieşire, cei trei vizitatori au fost preluaţi de echipele de intervenţie. Obosiţi după o noapte nedormită, se află într-o stare bună de sănătate, concluzionează comunicatul. 

Potrivit site-ului oficiului de turism din valea Dordogne (sud-vest), temperatura atmosferică din interiorul grotei este de 13 grade pe tot parcursul anului. Explorată pentru prima dată în 1889, grota din Padirac, una dintre atracţiile turistice din această regiune, are mai multe zeci de kilometri de galerii explorate. Pe fundul grotei, la 103 metri sub pământ, curge un râu. Doar o parte din complex poate fi vizitată de turiştii care vin aici în număr de 450.000 anual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel