Furtuna ucigaşă Eleanor. Trei morţi şi ravagii în Vestul Europei. VIDEO

Furtuna Eleanor a măturat cea mai mare parte a Europei de Nord, inclusiv Franța și Germania, după ce a lovit Marea Britanie, a oprit curentul la zeci de mii de case și a afectat transporturile în vestul Europei. Trei oameni au murit.

Furtuna de iarnă Eleanor care a ajuns miercuri în Europa, a adus vânturi extrem de puternice și inundații și a lăsat în urmă cel puțin trei morți.

Un schior a murit în Alpii francezi, iar alte 15 persoane au fost răniți în altă parte a țării, dintre care patru foarte grav. Două persoane au fost ucise când au fost lăsate de un val uriaș pe coasta bască a Spaniei.

IRLANDA

Furtuna Eleanor a lovit întâi insula Irlandei, unde vânturile cu o viteză de peste 120 de km/oră au cauzat inundații, întreruperi ale traficului și deteriorări ale clădirilor. Peste 25.000 de case au pierdut alimentarea cu energie electrică.

Miercuri, alimentarea cu electricitate a fost restabilită la majoritatea dintre ele, rămânând mai puțin de 1.000 de locuințe fără electricitate

Cea mai mare rafală înregistrată în Irlanda în timpul furtunii Eleanor a fost de 155.7km/h. Eleanor este cea de-a cincea furtună care s-a abătut peste Marea Britanie în acest sezon.

FRANŢA

În nordul Franței, furtuna a determinat întreruperea curentului electric în peste 200.000 de gospodării, iar Eleanor se va muta în alte regiuni pe tot parcursul zilei, inclusiv în Corsica.

Călătoriile cu avionul au fost, de asemenea, perturbate în capitala, Paris și în estul țării. În Paris, Turnul Eiffel era închis din cauza vânturilor puternice. Parcurile orașului au fost, de asemenea, închise până când furtuna a murit din cauza îngrijorărilor legate de căderea ramurilor de copaci.

Un schior a fost ucis de căderea unui copac în Morillon, în regiunea Haute-Savoie din estul Franței.

GERMANIA

În Germania, furtuna - numită aici Burglind - a trecut peste o mare parte a țării. Furtuna a lovit cu rafale de peste 120 km / h în partea de vest a țării și a dus la întreruperi în transporturi.

ELVEŢIA

Elveția a fost, de asemenea, lovită grav, cu aproximativ 14.000 de case fără electricitate, și mai multe răniți după ce un tren a fost răsturnat.

Vânturile puternice au blocat mai mulți oameni într-un teleschi din cantonul St Gallen, au răsturnat un avion ușor în Stans și au răsturnat pomul de Crăciun înalt de 13 m în capitala Bern, conform Reuters.

Rafale de vânt cu viteze record de 195 km/h au fost înregistrate pe Pilatus Peak lângă orașul elvețian Lucerna.

BELGIA

Belgia a fost pusă în alertă "portocalie", cea de-a treia din cele patru niveluri de avertizare, cu oficialii îndemnând oamenii să fie atenți atunci când ieșesc din cauza ramurilor de copaci și a altor obiecte zburătoare.

OLANDA

În Olanda, au fost înregistrate rafale de peste 110 km/h, drept pentru care s-au anulat sute de zboruri la aeroportul Schiphol din Amsterdam. O persoană a fost lovită de un copac în scădere, iar mai multe drumuri principale și linii de tren au fost de asemenea închise.

Autoritățile olandeze au închis pentru prima dată toate cele cinci mari bariere maritime pentru prevenirea inundațiilor, deoarece zonele mari ale țării sunt sub nivelul mării.

MAREA BRITANIE

În Marea Britanie, zeci de mii de case încă sunt fătă electricitate, iar călătoriile au fost întrerupte după ce furtuna Eleanor a lovit regatul.

Staţiile meteo au inregistrat miercuri rafale de 161 km/h peste noapte, cu un avertisment de cod galben de furtună pentru Ţara Galilor, Anglia, majoritatea Irlandei de Nord şi părţi din sudul Scoţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel