Furtuna tropicală Isaias face prăpăd în SUA. Cel puțin trei morți

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Furtuna tropicală Isaias a lovit coasta de est a SUA și a făcut deja primele victime.

Furtuna tropicală Isaias a lovit marţi coasta de est a Statelor Unite, unde vânturile sale violente, însoţite de ploi torenţiale, au provocat moartea a cel puţin trei persoane - una în oraşul New York şi două în Carolina de Nord - şi au lăsat fără electricitate câteva milioane de persoane, relatează miercuri AFP şi dpa, scrie Agerpres. 

Furtuna face victime



Un şofer a murit după ce un copac a căzut peste maşina sa, în timp ce o altă persoană a fost grav rănită de o ramură desprinsă dintr-un copac, a declarat primarul oraşului New York, Bill de Blasio.

"Toată lumea trebuie să ia asta în serios. Ploaie, posibile inundaţii, vânturi, chiar posibile tornade - este foarte mult. Nu ieşiţi afară decât dacă este absolut necesar", a afirmat Bill de Blasio în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile din New York, încă afectate de trecerea uraganul devastator Sandy în 2012, au instalat diguri de protecţie în sudul cartierului Manhattan, în aşteptarea unei eventuale creşteri a nivelului apelor.

S-a decretat stare de urgență 

Guvernatorul statului învecinat New Jersey, Phil Murphy, a decretat stare de urgenţă şi a dispus închiderea tuturor birourilor de stat şi a sfătuit locuitorii să nu se urce la volan.

Isaias a făcut deja doi morţi în Carolina de Nord, unde ochiul furtunii a lovit uscatul în noaptea de luni spre marţi, însoţit de vânturi cu o viteză de până la 140 km/h, în acel moment fiind clasificat în uragan de categoria 1 (din 5).

Furtuna a slăbit din intensitate în timpul zilei, pe măsură ce se îndrepta către nord-estul ţării, prin Virginia, capitala federală Washington, Maryland, Pennsylvania şi New York.

Pagube materiale însemnate și milioane de oameni fără electricitate 



Isaias a provocat pagube materiale şi a lăsat fără electricitate aproape trei milioane de persoane, majoritatea în statul New Jersey, potrivit site-ului poweroutage.us.

Conform ultimului buletin informativ al Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), Isaias se deplasa marţi la ora locală 20:00 (00:00 GMT) deasupra Vermont, urmând să ajungă în Canada cu vânturi maxime susţinute de 80 km/h. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel