COD ROȘU de furtună în Neamț. A făcut prăpăd, sunt 11 localități fără energie electrică

Pixabay
Pixabay

Conform informațiilor ISU Neamț, furtuna de miercuri a avariat mai multe gospodării. 

Copaci căzuți și curți inundate

Update

Pompierii ISU Neamţ intervin în mai multe localităţi pentru a înlătura efectele fenomenelor cauzate de intemperii, în judeţ fiind avertizare de Cod Roşu de furtuni. Potrivit purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, între localităţile Izvor şi Ion Creangă se intervine pentru degajarea mai multor arbori căzuţi pe carosabil. Misiuni similare desfăşoară pompierii voluntari şi în comunele Secuieni, Ştefan cel Mare.

În municipiul Roman, un copac a căzut peste două autoturisme parcate pe strada Dobrogeanu Gherea. Un alt copac a căzut peste un autoturism şi firele de energie electrică de pe strada Anton Pann. Totodată, mai mulţi arbori au fost doborâţi de furtună pe strada Mihai Viteazul din Roman.

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din mai multe curţi din municipiul Roman, dar şi din localităţile Turtureşti şi Bodeştii de Jos. De asemenea, se acţionează pentru degajarea unui stâlp căzut pe carosabil în localitatea Lunca din comuna Oniceni.

Acoperişul unei case din localitatea Pildeşti, comuna Cordun, a fost distrus de furtună, iar aici intervin pompierii voluntari din localitate. Din cauza furtuntii, mai multe localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică. Este vorba de Valea Seacă, Valea Arini, Bălţăteşti, Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Nemţişor, Mănăstirea Neamţ, Vânători-Neamţ, Traian şi Nisiporeşti.

Mai multe localităţi din judeţul Neamţ au fost vizate, miercuri seara, de un Cod Roşu de furtuni.

Codul roșu a făcut prăpăd în Neamț

Şapte curţi din localitatea Stânca, comuna Pipirig, au fost inundate în urma ploii torenţiale care s-a abătut, miercuri după-amiază, asupra localităţii, scrie Agerpres. Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că voluntarii SVSU Pipirig acţionează cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drum, dar şi pentru evacuarea apei din gospodării. În oraşul Târgu Neamţ, un copac a căzut peste firele de energie electrică. Potrivit ISU Neamţ, se deplasează un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, cu modul pentru descarcerare, pentru a degaja arborele.

De asemenea, a fost anunţat operatorul economic de furnizare a energiei electrice. Şi în localitatea Filioara, din comuna Agapia, un copac a fost doborât de furtună. În municipiul Piatra-Neamţ, pompierii acţionează pentru degajarea carosabilului de o tablă căzută de pe un acoperiş. De asemenea, o bucată de tablă de pe un alt acoperiş a căzut pe un autoturism.

Copac doborât în Piatra-Neamț, mai mulți stâlpi au fost avariați


Tot în Piatra-Neamţ, un copac a fost doborât de vântul puternic. Între localităţile Dăneşti şi Dochia, trei stâlpi din lemn de telefonie au căzut din cauza furtunii. Mai multe localităţi din judeţul Neamţ sunt vizate, miercuri seara, de un Cod Roşu de vreme cu vijelii şi averse torenţiale. Iniţial a fost vizată zona de nord a judeţului, după care avertizarea a fost extinsă şi în zona centrală şi de sud.

Este vorba despre municipiul Piatra-Neamţ, oraşele Târgu Neamţ şi Roznov, şi comunele Piatra Şoimului, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Bodeşti, Pângăraţi, Girov, Gârcina, Alexandru cel Bun, Dochia, Dobreni, Vânatori-Neamţ, Pipirig, Răuceşti, Grumăzeşti, Petricani, Agapia, Timişeşti, Brusturi, Urecheni, Păstrăveni şi Drăgăneşti.

Sunt prognozate vijelii puternice, averse torenţiale care vor cumula peste 40 litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni medii şi descărcări electrice frecvente. Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a precizat că populaţia din localităţile vizate de Codul Roşu a fost atenţionată prin sistemul RO-ALERT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel