Furie în Israel: a fost șters de pe hartă. Cum s-a întâmplat

Editura HarperCollins a vândut cu surle și trâmbițe în ultimele luni un nou atlas, "construit special pentru școlile din Orientul Mijlociu" și care urmărește să le ofere elevilor o "înțelegere aprofundată a regiunii". Editura a "uitat" însă o țară: Israelul.

"HarperCollins regretă că a omis numele Israelului în Atlasul Orientului Mijlociu", a transmis editura pe Facebook.

"Acest produs a fost scos din vânzare în toate teritoriile și toate stocurile rămase vor fi distruse. HarperCollins își exprimă scuze sincere pentru această omisiune și pentru orice ofensă cauzată", mai spune editura, conform Washington Post.

Gafa editurii a stârnit dezbateri politice pe internet. Pe Amazon, 39 de persoane au făcut recenzii produsului, căruia i-au acordat o stea.

"Este incredibil de trist și dezgustător că una dintre cele mai mari edituri din lume nu recunoaște Israelul", spune una dintre recenzii. "Este o travestire și o rușine internațională".

Collin Bartholomew, o subsidiară a HarperCollins specializată în hărți, a declarat pentru the Tablet (o publicație catolică, prima care a scris despre lipsa Israelului de pe hartă) că ar fi fost "inacceptabil" să includă Israelul pentru un atlas destinat Orientului Mijlociu și că au șters statul pentru a satisface "preferințele locale".

Netanyahu, zdrobit la Casa Albă. Ruptură în relația cu Obama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel