Funeraliile Regelui Mihai. Trenul Regal a pornit spre Curtea de Argeş

Trenul Regal în care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a pornit sâmbătă, ora 15.10 din Gara Băneasa spre Curtea de Argeş.

În tren se află Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, şi membri ai Familiei Regale a României. Cortegiul funebru a parcurs traseul Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Piaţa Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Bd. Kiseleff - Gara Băneasa.

La Gară, militarii Brigăzii 30 Gardă au preluat sicriul şi crucea şi au parcurs drumul prin interiorul gării până pe peron, unde Jandarmeria Română în uniformele de ceremonie a dat onorul şi a intonat marşuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar.

Trenul regal

Trenul Regal va circula cu viteză redusă în localităţile Chitila, Titu, Piteşti. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va avea loc în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş.

La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. La ora 18,40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24