Fructe cu virusul hepatic A importate din România, retrase de pe piaţa italiană

fructe_de_padure_dcnews
fructe_de_padure_dcnews

Fructe de pădure congelate importate din România, Polonia şi Bulgaria au fost retrase de la vânzare în Italia, după ce s-a descoperit că sunt contaminate cu virusul hepatitei A, potrivit unor informaţii introduse în sistemul european de alertă alimentară.

Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat că în urma verificărilor făcute de instituţie nu a fost găsită "niciun fel de problemă" la exportatorul român.

Alerta pe acest subiect, introdusă în Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) la 30 mai, vizează un lot de fructe de pădure congelate care, potrivit informaţiilor actualizate luni, 17 iunie, a fost retras de la comercializare în Italia. Măsura a fost dispusă de autorităţile italiene după ce în lotul respectiv a fost descoperit virusul hepatic A. Tot Italia a introdus în RASFF alte două alerte privind loturi de fructe de pădure congelate care sunt contaminate cu virusul hepatitei A. Loturile, aduse din Canada, Serbia, Bulgaria şi Polonia, au fost, de asemenea, retrase de pe piaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel