"Freezing rain" lovește România

freezing-rain
freezing-rain

Ceea ce meteorologii au prognozat în legătură cu fenomenul "freezing rain" se adeverește. Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, "freezing rain" a apărut deja în unele zone ale țării. Fenomenul este așteptat și la București, așteptându-se ca teritorii mai extinse decât cele estimate să fie afectate de ”freezing rain”.

"Noi nu greşim prognozele. Ne aşteptam ca acest lucru să se întâmple şi a început deja să se întâmple. Depinde de cantităţi (de precipitaţii - n.r.) şi de temperaturi, însă este posibil să apară pe o zonă mai extinsă decât se estimase iniţial. Trebuie ţinut cont însă că formarea lui depinde exclusiv de cantităţile de ploaie şi de temperaturi", a declarat Ion Sandu.

Deja se consemnează depuneri de polei în sud şi sud-estul ţării, anunță meteorologii de serviciu.

După cum a afirmat directorul ANM, ”momentul cheie” al vremii capricioase din această perioadă este acest fenomen, care ar putea bloca transportul rutier din cauza poleiului format.

”Freezing rain” se formează din cauza temperaturilor ridicate din straturile superioare ale atmosferei și a temperaturilor foarte scăzute de la nivelul solului. Astfel, ploaia ce cade se transformă imediat în gheață.

Un ultim asemenea fenomen în România a avut loc în 1998, când pe teritoriul țării s-au înregistrat 600 de evenimente rutiere, 33 de accidente grave şi 20 de morţi.

Atenționarea cod galben de ninsoare, viscol și polei emis de ANM este valabil până duminică, la ora 20.00, pentru toate regiunile țării.

Citeşte şi: “Freezing rain” paralizează România. De ce nu se poate scăpa de stratul de gheaţă

Alertă pentru un fenomen meteo extrem, întâlnit rar în România: “Freezing rain” – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel