Frecvențele radioului Ecoul Moscovei, scoase la vânzare în Rusia, după ce Kremlinul l-a închis

Roskomnadzor vinde frecvențele radioului Ecoul Moscovei, după ce l-a închis. 

După închiderea postului de radio „Ecoul Moscovei” și deconectarea acestuia de la rețea, pe 25 mai va avea loc un concurs pentru frecvențele sale radio, a transmis Roskomnadzor, scrie Interfax. Comisia Federală a Concurenței va organiza această competiție la biroul RKN din Moscova pe 25 mai la ora 10:00.

Un singur grup de frecvențe „Ecoul Moscovei” a fost anunțat pentru competiție în 24 de orașe: la Moscova (91,2 MHz, 5 kW), Sankt Petersburg (91,5 MHz, 10 kW), Volgograd (101,1 MHz, 1 kW), Samara ( 99,1 MHz, 1 kW), Kazan (105,8 MHz, 1 kW), Ufa (91,1 MHz, 1 kW), Ulan-Ude (102,8 MHz, 1 kW), precum și în orașele din regiunea Moscova, unde difuzarea este pe aceeași frecvență ca și în capitală.

VEZI ȘI: Rușii, în BEZNĂ, din cauza CENZURII Kremlinului. Radu Tudor: Ecoul Moscovei a fost oprit ultima dată la puciul împotriva lui Gorbaciov

Cu ce sumă este vândut „Ecoul Moscovei”

Difuzarea, conform Comisiei Federale a Concurenței din Rusia, ar trebui să fie zilnică și non-stop, conceptul de difuzare este „socio-politic”. Suma cerută pentru pachetul de frecvență este de 57.475.000 de ruble, valoarea taxei de concurs (2%) este de 1.149.500 de ruble.

„Ecoul Moscovei” a început difuzarea pe 22 august 1990. Postul de radio a fost scos oficial din transmisiune în august 1991, din ordinul Comitetului de Stat pentru Situații de Urgență. Apoi, editorii au reușit să restabilească difuzarea postului radio și să continue să lucreze.

Pe 1 martie, seara, postul de radio a fost scos din difuzare, iar site-ul său și site-ul canalului de televiziune Dozhd (recunoscut ca agent media străină în Rusia) au fost blocate. Roskomnadzor a explicat că acest lucru a fost făcut la solicitarea Procuraturii Generale. Agenția de supraveghere a acuzat aceste instituții media că răspândesc știri false despre evenimentele din Ucraina și că incită la extremism.

Pe 3 martie, Consiliul de Administrație al radioului „Ecoul Moscovei”, convocat de Holding Gazprom Media, la propunerea Procuraturii Generale, a decis închiderea postului de radio și a site-ului său. Pe 4 martie, autoritățile de la Moscova au reziliat contractul de închiriere cu „Ecoul Moscovei” în incinta ocupată de redacție, iar internetul a fost, de asemenea, oprit în birou. Pe 5 martie a fost reziliat contractul de muncă cu redactorul-șef al postului de radio, Alexei Venediktov. Din 9 martie, radioul Sputnik, deținut de RT, emite pe frecvența „Ecoul Moscovei” și regiunea Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel