EXCLUSIV  Franța, undă de șoc. Norica Nicolai, declarații explozive

Bogdan Cotigă / 08 dec 2018 / 14:38 Salveaza PDF Comentarii
Norica Nicolai
Descriere foto: Norica Nicolai

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, pentru DC News, că protestele în plină desfășurare din Franța vor determina demisia Guvernului. 

Norica Nicolai crede că unda de șoc a protestelor franceze se va resimți în multe alte state europene. "Având în vedere că în Franța a început această mișcare și că aceasta se extinde deja și în alte state ale UE, cred că este o mișcare care se va vedea rapid în multe alte state europene. Este un al doilea 1968 într-o formă mult mai radicală, dacă luam în considerare violențele produse", a declarat europarlamenarul.

Consecințe grave, inevitabile

"Este o mișcare care a apărut nu numai din cauza majorării taxelor la combustibil greu de susținut de clasa de mijloc, dependentă de mașină, dar lumea uită că o serie de taxe pentru cei bogați, pentru multinaționale au fost scăzute. A rezultat o mișcare cu un profund impact social care va marca Europa și care va repune pe tapet chestiunea drepturilor sociale și a guvernanței. Nu cred că protestele din Franța vor duce, în primă fază, la demisia președintelui Macron, dar se vor solda cu o demisie a guvernului Phillipe", a mai spus Nicolai.   


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22