Franţa: Marine Le Pen este anchetată pentru incitare la ură rasială

Jean-Marie Le Pen, Marine Le Pen
Jean-Marie Le Pen, Marine Le Pen

Vicepreşedintele Frontului Naţional (FN) din Franţa, Marine Le Pen - fiica lui Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al extremei drepte din Hexagon - face obiectul unei anchete a Parchetului din Lyon pentru „incitare la ură rasială“, după ce a comparat rugăciunile de pe stradă ale musulmanilor cu ocupaţia germană, a informat joi Parchetul.

Această anchetă preliminară este urmarea unei plângeri depuse în luna decembrie de Mişcarea împotriva rasismului şi pentru prietenie între popoare şi a fost încredinţată poliţiei judiciare din Lyon, a declarat procurorul Marc Desert, citat de Agerpres.

Poliţiştii vor verifica dacă afirmaţiile au fost făcute, iar apoi se va aprecia dacă, ţinându-se cont de circumstanţele în care au fost făcute, acestea sunt susceptibile de a constitui delictul prevăzut de lege, a explicat acesta.

În vârstă de 42 de ani, Marine Le Pen urmează să preia în weekend preşedinţia Frontului Naţional (FN), mişcare a cărei vicepreşedintă este în prezent. Ea va succeda în funcţie tatălui său, Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al extremei drepte din Franţa.

Marine Le Pen a provocat scandalul la începutul lunii decembrie, făcând o paralelă între ocupaţia germană din timpul celui de-al doilea război mondial şi musulmanii care, în unele locuri, se roagă pe stradă în Franţa, din lipsă de locuri în moschei, adaugă sursa citată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel