FOTO - Putin, prezent la slujba de Înviere, în timp ce în Ucraina rachetele ruseşti lovesc şi de Paşte

Preşedntele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a participat la slujba de Înviere la Catedrala din Moscova. În tot acest timp, în Ucraina au fost suspendate slujbele de înviere în oraşele asediate, autorităţile considerând că astfel de evenimente ar fi prea riscante. 

În imagini, se vede cum Vladimir Putin ascultă slujba de Înviere oficiată de Patriarhul Kiril al Moscovei, ţinând în mână o lumânare cu Lumina Sfântă de la Ierusalim. 

Alături de el este şi primarul Moscovei. 

Conform Reuters, singurul moment în care Putin a vorbit la slujbă a fost când Patriarhul Kiril a spus "Hristos a Înviat", la care preşedintele Federaţiei Ruse a replicat "Adevărat a Înviat". 

VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

CITEŞTE ŞI Părintele Constantin Necula: Putin a murit cu mult înainte să moară. Bipolarism duhovnicesc extrem de grav

Sâmbătă, cu câteva ore înainte de înviere, bombardamente la Harkov şi Odesa. A murit un bebeluş de trei luni 

O rachetă a lovit sâmbătă infrastructura din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, au indicat autorităţile locale într-un comunicat online, fără a oferi mai multe detalii, potrivit Reuters.

"Odesa a fost lovită de o rachetă. A fost afectată infrastructura", se arată în document.

Portalul Dumskaia.net din regiunea Odesa a relatat că şase rachete au fost lansate asupra Odesei.

Locuitorii au auzit explozii în diferite zone ale oraşului. Dar au fost atât rachete inamice, cât şi unele lansate de sistemul antiaerian din Odesa. Câteva rachete au putut fi totuşi doborâte, susţine Dumskaia.net. Oamenii au văzut explozii pe cer şi fragmente în cădere spre sol.

Cel puţin o rachetă a căzut şi a explodat. Într-o zonă rezidenţială cu densitate mare de populaţie a izbucnit un incendiu. Tirurile continuă, relatează portalul ucrainean citat.

În etapa a doua a intervenţiei sale în Ucraina, care a fost declanşată săptămâna aceasta, armata rusă intenţionează să stabilească un control complet asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei şi să asigure un coridor de legătură cu Crimeea, scrie Agerpres.

 Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 rănite în urma unor atacuri cu rachete ruseşti sâmbătă asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a anunţat şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene, citat de AFP.

"Odesa: cinci ucraineni ucişi şi 18 răniţi. Iar aceştia nu sunt decât cei care au fost găsiţi în acest stadiu. Potrivit tuturor aparenţelor, bilanţul va fi mai mare", a indicat pe Telegram Andrii Ermak, precizând că printre cei ucişi figurează şi un "bebeluş de trei luni". 

Zelenski va renunța la negocierile cu Rusia dacă vor fi cuiși oamenii din Mariupol



În altă ordine de idei, Zelenski spune că Ucraina va renunța la discuțiile cu Moscova dacă Rusia va omorî oamenii din Mariupol și va organiza "pseudo-referendumuri" pentru a crea "pseudo-republici" în zonele ocupate de Rusia.

Secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin se vor deplasa mâine la Kiev și vor purta discuții cu Zelenski, a declarat președintele ucrainean.

Zelenski a mai spus că SUA trebuie să influențeze alte țări europene să furnizeze arme Ucrainei și că ar dori ca acest lucru să se întâmple mai repede.

Domnul Zelenski a fost întrebat dacă poporul ucrainean este pregătit să trăiască ani de zile într-o stare de pregătire militară precum Israelul. Președintele ucrainean a răspuns: "Vom fi o astfel de țară, am devenit deja o astfel de țară, suntem deja o astfel de țară, suntem o țară care știe că va trebui să ne apărăm țara. Cred că odată ce vom câștiga vom avea cea mai puternică armată, iar în ceea ce privește garanțiile de securitate, vom fi una dintre cele mai puternice țări din Europa".

Zelenski a ținut conferința de presă dintr-o stație de metrou și la un moment dat a trebuit să se oprească pentru a permite trecerea unui tren, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel