Fotbal. Riccardo Piscitelli: Obiectivul lui Dinamo, calificarea în play-off şi prezenţa în cupele europene

Obiectivul lui Dinamo Bucureşti este calificarea în play-off şi prezenţa în cupele europene, a declarat Riccardo Piscitelli pentru TuttoMercatoWeb, care scrie că portarul italian i-a cucerit în câteva luni pe fanii echipei sale.

'Este o experienţă pe care mi-am dorit-o dintotdeauna, să-mi încerc şansa în alte campionate, să dovedesc ceva în străinătate şi am reuşit asta', a afirmat goalkeeperul ce a semnat cu Dinamo la sfârşitul lui iunie, după ce a evoluat ultima oară la Carpi în Serie B. Întrebat cum este să trăiască departe de Italia, Piscitelli a răspuns: 'Locuind în capitală, adică la Bucureşti, e foarte asemănător cu viaţa de la Milano, ca în orice oraş mare: centre comerciale impunătoare, restaurante de toate felurile, iar centrul e mereu plin de tineri.

Dar lucrul cel mai important pentru mine e că mă descurc cu engleza.' Portarul a vorbit despre nivelul Ligii I: 'În România vor avea loc curând meciuri de la Campionatul European şi nivelul creşte mereu. Acesta e un campionat de primă divizie care-ţi poate aduce vizibilitate la nivel european. Spun doar că la derby-ul cu FCSB au venit cam 40.000 de oameni...' 'Favorita (la câştigarea campionatului - n. r.) este cu siguranţă CFR Cluj, care este deţinătoarea titlului şi e formaţia ce a demonstrat că poate învinge în Europa echipe de calibrul lui Lazio şi Celtic.

Obiectivul nostru e să ne calificăm în play-off şi apoi să continuăm să disputăm campionatul luptând pentru cupele europene', a spus Piscitelli. Întrebat cum este să joace în cea mai 'italiană' echipă din România, alături de Fabbrini, Strechie şi Montini, el a spus: 'Din fericire am găsit nişte băieţi excepţionali pe lângă prietenul meu Mattia alături de jucasem deja.' Goalkeeperul a comentat posibilitatea de a reveni în Italia la finalul sezonului sau de a continua în străinătate: 'Obiectivul meu este să ajung mereu cât mai sus, orice ar presupune asta.' Goalkeeper-ul italian, în vârstă de 26 ani, a jucat în cursul carierei sale la echipele Carrarese, Benevento şi Carpi, adunând 67 de meciuri în Serie B, Serie C şi Cupa Italiei.

În Serie A, el a fost de două ori rezervă la Benevento, în urmă cu doi ani, în partidele cu Verona şi Sampdoria. Riccardo Piscitelli a avut şapte selecţii la loturile naţionale de juniori ale Italiei şi 35 de apariţii între buturile formaţiei Milan Primavera, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel