Fostul primar al Ploieștiului s-a prezentat la DNA

Senatorul liberal Andrei Volosevici s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA Ploieşti, el spunând că a venit să studieze dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi luare de mită şi să aducă mai multe documente.


 

Andrei Volosevici, de profesie avocat, a mers singur la sediul DNA, iar la intrare a declarat că a venit să studieze dosarul, să îşi pregătească apărarea, dar şi să aducă mai multe documente.

El este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, fapte despre care procurorii susţin că au fost comise în perioada 2008-2012, când acesta a fost primar al Ploieştiului.

Potrivit unor surse judiciare, denunţător în dosarul lui Volosevici este Răzvan Alexe care în ultimii doi ani a făcut la DNA Ploieşti denunţuri pe numele mai multor politicieni din Prahova, printre care şi deputatul Sebastian Ghiţă.

Alexe este cunoscut drept unul dintre apropiaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma (PSD), iar denunţurile sale la DNA au început după ce procurorii prahoveni l-au inculpat în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, aflat pe rolul Tribunalului Prahova.

Andrei Volosevici a venit la DNA Ploieşti şi în 24 martie, când a fost audiat de procurori aproximativ o oră, la ieşire el declarând jurnaliştilor că a fost chemat în calitate de suspect într-un dosar penal.

Ulterior, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Andrei Volosevici, la data faptelor primar al municipiului Ploieşti, pentru abuz în serviciu şi luare de mită, şi faţă de Maria Magdalena Mazâlaru, secretarul municipiului Ploieşti, şi Simona Albu, şef al Serviciului Juridic de la Direcţia Juridică a Primăriei Ploieşti, pentru abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel