Fostul judecător CCR, Toni Greblă, la DNA. Ce a declarat

Fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Greblă, s-a prezentat miercuri la DNA, unde a fost citat de procurori în dosarul în care este cercetat pentru mai multe fapte.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii urmează să-i aducă la cunoștință lui Toni Greblă faptul că au fost extinse cercetările în cazul său.

”După părerea mea, totul se învârte în jurul acelor celebre venituri obținute din creșterea caprelor și struților”, a spus fostul magistrat constituțional, înainte de a intra în sediul DNA.

Toni Greblă a fost reținut de procurori pe 10 martie, fiind acuzat de trafic de influență, în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Ulterior, DNA a cerut în instanță ca Toni Greblă să stea în arest la domiciliu, motivul invocat de procurori fiind faptul că el a încercat să vândă animale (capre) de la ferma sa din județul Gorj, deși primise interdicție de a efectua acte de comerț.

Concret, pe 13 februarie 2015, un avocat a fost contactat pentru încheierea unui contract de vânzare - cumpărare, implicat fiind Toni Greblă, care a făcut demersuri pentru a înstrăina caprele către un cumpărător din Brașov, om de afaceri, au mai arătat anchetatorii.

Vezi și: Cum poate scăpa Victor Ponta de acuzația de conflict de interese pe care i-o aduce DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel