Fosta directoare Liceu Bolintineanu, condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru, acuzată că a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, a fost condamnată joi de magistrații Tribunalului București la 3 ani închisoare cu suspendare.

De asemenea, Costica Vărzaru a fost obligată de instanță să muncească 100 de zile în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă.

Costica Vărzaru a fost trimisă în judecată pe 23 august 2013, sub acuzațiile de trafic de influență și instigare la tentativă la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste date.

În același dosar au fost deferiți justiției Gina Ciontoiu (membră a comitetului de părinți), Elena Dumitru și Maria Mimoza Vulcu (vicepreședintă a comisiei de bacalaureat).

Potrivit Parchetului Capitalei, în perioada mai-iunie 2013, Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din București, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membră a comitetului de părinți, a pretins și primit bani de la elevi ai liceului înscriși la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-și folosi influența față de membrii comisiei de bacalaureat și față de cadrele didactice cu atribuții de supraveghere, în scopul promovării examenelor de către elevi.

S-a mai reținut că, în perioada 25-30 iunie, Costica Vărzaru a făcut și demersuri pentru desemnarea unor membri și a unor supraveghetori asupra cărora să-și poată folosi influența în sensul indicat anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel