Fost primar, judecat la Târgu Mureş

raduly
raduly

Dosarul fostului primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman şi a viceprimarului Szoke Domokos, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, va fi judecat de Tribunalul Mureş, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a admis solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de strămutare a cauzei de la Tribunalul Harghita.

Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus astfel menţinerea tuturor actelor din cauza penală înregistrată la Tribunalul Harghita sub numărul 822/96/2015, de la data înregistrării cauzei, respectiv data de 17 iunie 2015 până la data de 25 februarie 2016.

Fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în luna iunie 2015.

Potrivit rechizitoriului DNA, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese, iar Szoke Domokos este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracţiuni) şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Procurorii afirmă că Raduly, în perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de edil, ar fi aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie pe baza unor documentaţii incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care îşi desfăşoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universităţii Sapientia.

Din documentul DNA reiese că acest lucru s-ar fi produs şi ca urmare a relaţiilor existente între Raduly Robert-Kalman şi conducerea Universităţii Sapientia, întrucât primarul era şi cadru didactic la filiala din Miercurea Ciuc a universităţii. Potrivit sursei citate, în perioada 2007 - 2011, Raduly Robert-Kalman şi Szoke Domokos au aprobat efectuarea de plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepţiei legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel