Eser Şahan, fost șef al unui serviciu de spionaj din Turcia, găsit mort în București

Eser Şahan, fostul şef al unei agenţii de spionaj din Turcia, a fost găsit mort într-un parc din Bucureşti. Anchetatorii suspectează că bărbatul, implicat într-o lovitură de stat în Ankara, s-a sinucis, potrivit unor surse citate de publicaţia Daily Sabah.

Colonelul în retragere Eser Şahan, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit mort pe o bancă, zilele trecute, într-un parc din Capitala României. Alături de corpul neînsufleţit a fost găsită și o armă de foc.

Eser Şahan locuia în România de zece ani. În urmă cu trei ani, el solicitase azil politic în țara noastră, scrie gandul.info.

Legătura cu o lovitură de stat

Eser Şahan era şeful Serviciului de Informaţii al Forţelor Navale Turce, în 1997, când Armata, garantul ordinii constituţionale din Turcia, a forţat Guvernul condus de premierul Necmettin Erbakan să demisioneze. Decizia a fost considerată de unii analişti drept o lovitură de stat militară.

Nu mai puțin de 77 de oficiali militari turci au fost judecaţi pentru presupusa lovitură de stat militară din 28 februarie 1997.

Citește și: Acordul pentru cablul submarin România - Turcia a fost semnat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel