CABLU SUBMARIN ROMÂNIA - TURCIA: Acordul a fost semnat. Ce spune Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a vorbit, marți, despre un proiect "strategic pentru țara noastră" - cablul submarin de transport de energie între România și Turcia. Șeful Executivului a subliniat importanța realizării acestui proiect, arătând că poate asigura o piață externă importantă pentru energia electrică produsă în România.

Marți s-a semnat Memorandumul de Înțelegere între Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA și compania italiană Prysmian PowerLink, cu privire la dezvoltarea studiului de fezabilitate al proiectului cablului submarin care ar urma să lege România și Turcia. 

Prezent la eveniment, Victor Ponta a vorbit despre importanța acestui proiect pentru țara noastră.

"Proiectul la care azi faceți primul pas este un proiect strategic pentru România. Îmi aduc aminte că am stat peste o oră cu primul ministru de atunci, cu președintele Erdogan, cu miniștrii Energiei, ca să discutăm cum putem realiza acest proiect despre care s-a vorbit foarte mult și la care nu se găsiseră soluții. Sunt absolut convins că prin efortul pe care l-ați început azi vom avea în curând un studiu de fezabilitate, un proiect concret și realizarea a ceea ce România are atât de mare nevoie: o cale de transport de infrastructură energetică care să ne lege de Turcia, un mare consumator și o piață în care energia produsă în România poate să își găsească cu adevărat desfacere", a declarat Victor Ponta, la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Șeful Guvernului a adăugat că România produce energie electrică la un preț competitiv și are nevoie de infrastructura necesară pentru a o exporta către partenerii externi, în condițiile în care "capacitatea noastră de producție depășește cu mult consumul intern".

Vezi și: INS: Ce se întâmplă cu resursele de energie ale României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel