Prefect de Galați, cercetat pentru un asasinat la comandă

Caz incredibil în România. Un fost demnitar a fost reținut pentru a doua oară, de această dată fiind acuzat că ar fi comandat un asasinat, potrivit România TV.

Emanoil Bocăneanu, fostul prefect de Galați, este acuzat că ar fi tocmit uciderea principalului martor din dosarul în care e anchetat pentru fapte de corupţie. Persoana pe care a contactat-o pentru a-i pune în aplicare planul criminal s-ar fi speriat şi ar fi informat autorităţile.

Potrivit DNA, Bocăneanu ar fi încălcat  condiţiile controlului judiciar impus de instanţă pe 10 februarie, magistrații Tribunalului Galați dispunând reținerea acestuia pentru 30 de zile.

Fostul prefect s-a predat la arestul Poliţiei Galaţi, astfel încât arestarea sa preventivă a devenit efectivă. Există informaţii că măsura arestării preventive a fost deja contestată de avocaţii fostului prefect la Curtea de Apel Galaţi.

Citește și: Prefectul de Galați, reținut de DNA pentru trafic de influență

Fostul prefect al judeţului Galaţi a mai fost arestat preventiv, în 15 noiembrie 2013, pentru şantaj, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, dar judecătorii au decis ca acesta să fie judecat în libertate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuzau pe Bocăneanu că "s-a implicat activ", cu ocazia concursului desfăşurat, în luna august, pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în calitate de membru al comisiei, în sprijinirea unui candidat, pentru ca acesta să fie declarat câştigător, primind în schimb alimente şi băuturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel