Fost consilier economic al lui Trump, previziune dură despre rata şomajului din SUA

Rata şomajului în Statele Unite va creşte rapid şi într-un mod dramatic, a declarat, joi, Gary Cohn, fost consilier economic la Casa Albă, transmite CNBC.

„Cred că vom avea un şomaj masiv foarte, foarte rapid. Sper ca toate prognozele noastre să fie greşite, dar astăzi nu poţi lucra. Chiar dacă vrei să lucrezi nu ţi se dă voie. Dacă eşti şofer Uber, nu există nicio cursă pe care să o găseşti. Nu există oportunităţi de a face bani", a spus Gary Cohn, fost consilier economic al administraţiei Trump şi fost preşedinte Goldman Sachs.

Rata şomajului în Statele Unite a fost de 3,5% în luna februarie, cea mai scăzută din ultimii 50 de ani. Circa 273.000 de persoane şi-au găsit de lucru în luna februarie, ultima lună în care efectele răspândirii coronavirusului nu s-au resimţit la nivelul economiei şi pieţei muncii.

Administraţia americană şi liderii Congresului urmează să finalizeze zilele acestea ultimele detalii ale unui plan care prevede acordarea directă de cecuri către toţi cetăţenii, plan a cărui valoare cumulată se ridică la 500 de miliarde de dolari, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel