Urmărește emisiunea live


Fondul Proprietatea- Poșta Română. FP renunţă la procesul intentat

posta romana
posta romana

Fondul Proprietatea a renunţat la acţiunea în instanţă îndreptată împotriva Companiei Naţionale Poşta Română.

"Contestarea în instanţă din partea Fondului Proprietatea fusese depusă la Tribunalul Bucureşti, atât pe cale de ordonanţă preşedinţială, cât şi pe cale de proces civil. La data de 23 noiembrie 2017, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Poştei Române, în primă instanţă, prin respingerea ca nefondată a pretenţiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). La data de 6 decembrie 2017, Poşta Română înregistra un alt câştig de cauză în judecarea ordananţei preşedinţiale când, un alt complet de judecată a respins, în primă instanţă, cererile acţionarului minoritar cu privire la invalidarea Hotărârii AGA prin care sunt revocaţi din funcţie trei membri din CA-ul companiei", se menţionează în comunicatul Poştei Române.

Fondul Proprietatea (FP) a dat în judecată compania "Poşta Română", în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul său minoritar. 

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale sublinia într-un comunicat din 13 decembrie că Fondul contestase schimbarea membrilor CA, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea Fondului.

De asemenea, reprezentanţii ministerului de resort au afirmat atunci că Fondul Proprietatea obstrucţionează capitalizarea Poştei Române, singura alternativă înaintată de către acţionarul minoritar pentru salvarea operatorului naţional poştal fiind declararea insolvenţei companiei. 

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 25%. 

Compania are în jur de 25.000 de salariaţi şi deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel