Fondul clasei. Ecaterina Andronescu: Nu este legal

Mihai Ciobanu / 07 ian 2019 / 23:44 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Descriere foto: Ecaterina Andronescu

Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală, a declarat luni ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în opinia căreia această iniţiativă aduce "mai multă imagine negativă" şcolii. 

"Legală nu este. Dacă părinţi strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar. Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei.

Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege", a afirmat demnitarul la Digi 24. 

Potrivit Ecaterinei Andronescu, profesorii "au obligaţia" să nu se amestece în strângerea unei asemenea resurse. "Nu este o idee bună", a mai spus reprezentanta MEN. 

Vezi şi: Lazăr, discuţie cu Carmen Dan: M-a surprins

Banciu, absent de la B1 TV: ”Să nu avem discuții”


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27