Focuri de artificii lângă centrala nucleară. Cum a fost posibil

Mai mulți activiști din organizația ecologistă Greenpeace, intrați joi dimineață în centrala nucleară de la Cattenom, în estul Franței, au tras focuri de artificii pentru a atrage atenția asupra vulnerabilității securității acestor obiective.

Această acțiune arată 'lacune flagrante' în măsurile de securitate a accesului în centrală, a subliniat ministrul luxemburghez al mediului, Carole Dieschbourg, a cărei țară este situată la numai 10 kilometri de Cattenom.

Autoritățile luxemburgheze au cerut Franței 'o anchetă detaliată care va trebui să clarifice circumstanțele acestui incident'.

Grupul francez EDF, care exploatează centrala, a recunoscut intrarea activiștilor Greenpeace, dar a afirmat că aceștia au fost opriți rapid.

Niciun acces în zona nucleară. Niciun impact asupra siguranței instalațiilor, a precizat EDF Cattenom pe contul său de Twitter.

Operațiunea ecologiștilor s-a desfășurat în jurul orei locale 05:30 (03:30 GMT), cu participarea a 15 militanți Greenpeace, organizație care a difuzat o înregistrare video ce demonstrează că focurile de artificii au fost lansate din interiorul perimetrului centralei nucleare.

Greenpeace a declarat că operațiunea a avut loc în apropierea unei clădiri periculoase, în timp ce autoritățile au exclus această posibilitate. Opt militanți ecologiști au fost arestați după acest incident, potrivit autorităților locale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel