Focuri de armă la Paris: o nouă luare de ostatici

Presa franceză relatează că vineri, la amiază, s-au auzit mai multe împușcături în Nord-Estul Parisului, la Porte de Vincennes. Unele informații vorbesc despre o luare de ostatici a cărui autor ar fi bărbatul care, cu o zi în urmă, la Montrouge, a împușcat mortal o polițistă. Potrivit AFP, incidentul are loc într-o alimentară evreiască. 

Bărbatul suspectat că a împușcat mortal, joi dimineață, o polițistă și a rănit un alt ofițer este membru al aceluiași grup jihadist ca cei doi agresori ai Charlie Hebdo, a declarat o sursă a poliției pentru Reuters. 

Mai multe despre incidentul armat de joi dimineață -> Focuri de armă la Paris: o polițistă a fost ucisă 

UPDATE - Reuters: 4 ostatici au murit.

UPDATE - Ostatici ținuți de Amedy Coulibaly au fost eliberați și teroristul ucis - presă.

UPDATE - Reporterii Sky News susțin că s-au auzit 6 explozii la luare de ostatici de la magazinul evreiesc.

UPDATE: - Potrivit Associated Press, un ofițer de poliție spune că Amedy Coulibaly, care ține ostatici la o alimentară evreiască, a amenințat că ucide persoanele pe care le reține dacă polițiștii dau asaltul asupra fraților Kouachi, baricadați de peste 8 ore într-o tipografie. 

UPDATE: - Ministrul israelian de Externe, Avigodor Lieberman, spus că Israelul este îngrijorat de "ofensivă teroristă" din Franța. Al doua luare de ostatici din Franța se desfășoară la o alimentară cu specific evreiesc.

UPDATE: Europe1 difuzează imagini cu momentul în care un bărbat este reținut de poliție.

UPDATE:  Piața Trocadero a fost evacuată din cauza unei alarme false - ministerul de Interne.

UPDATE: Ministerul de Interne a dezmințit că există victime, deși în presa franceză circulă în continuare informația contradictorie.

UPDATE: Poliția a făcut un apel la populație pentru capturarea unei femei de 26 de ani și a unui bărbat de 32 de ani (vezi foto ↑), al doilea fiind autorul crimei de la Montrouge.

UPDATE: Le Monde susține că cel puțin 6 persoane sunt ostatici ai bărbatului în magazinul cu specific evreiesc  și că are confirmarea oficială pentru cele două decese.

UPDATE: Edilul Parisului, Mayor Anne Hidalgo, s-a deplasat la locul incidentului.

UPDATE: Cel puțin două decese la luarea de ostatici din Paris - informație AFP, neconfirmată oficial.

UPDATE: O sursă a declarat pentru Le Figaro că bărbatul este "extrem de periculos" și puternic înarmat. El s-ar fi adresat poliției mobilizată la fața locului: "Știți bine cine sunt".

UPDATE: Președintele Francois Hollande i-a cerut ministrului de Interne, Bernard Cazeneuve, să se deplaseze la locul luării de ostatici de la magazinul evreiesc - Le Figaro.

UPDATE: Unele relatări spun că bărbatul, înarmat cu două puști kalașnikov, are în custodie cinci ostatici, inclusiv femei și copii.

Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel