Focuri de armă asupra unui polițist. Percheziții de amploare

Peste 35 de poliţişti din judeţele Hunedoara, Alba şi Timiş au efectuat luni nouă percheziţii la domiciliile unor suspecţi într-un dosar penal pentru ultraj care a fost deschis după ce un braconier a tras asupra unui poliţist aflat în misiune, a informat IPJ Hunedoara. 

"Percheziţiile au avut loc pe raza localităţilor Dobra, Bătrâna, Lăpugiu de Jos, Crivina, Făget şi Temereşti, iar în urma acestora poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe arme şi muniţii deţinute legal şi păstrate în condiţii necorespunzătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. 

În timpul percheziţiilor s-au descoperit o puşcă de tir cu aer comprimat, o armă de vânătoare confecţionată artizanal şi un pistol de tir cu aer comprimat care erau deţinute ilegal de către persoanele la care au fost găsite. Alte cinci arme de vânătoare şi muniţia aferentă erau deţinute legal, însă păstrate cu încălcarea normelor legale în domeniu. 

De asemenea, poliţiştii au descoperit trei trofee de cerb, carne de vânat şi instrumente de confecţionare artizanală a cartuşelor folosite în activităţi de braconaj. 

În urma percheziţiilor, la sediul Poliţiei Deva au fost aduse luni 12 persoane, care vor fi audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în vederea soluţionării dosarului penal menţionat. 

Un poliţist din cadrul IPJ Hunedoara a fost împuşcat în picior, în noaptea de 2 august, în timp ce se afla într-o misiune pentru prevenirea braconajului alături de alţi doi colegi. 

"Misiunea respectivă viza aspecte de braconaj. La momentul în care cel care bracona a fost somat, s-a întors şi a tras în direcţia poliţistului, acesta fiind rănit uşor la picior. (...) Poliţistul şi-a declinat calitatea şi a somat: Stai! Poliţia!", a declarat, la acea vreme, şeful IPJ Hunedoara, comisarul-şef Liviu Dumitru. 

Incidentul a avut loc pe raza localităţii hunedorene Tisa, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel