FOCAR de gripă aviară la doi pași de România

gripa aviara
gripa aviara

Un caz de gripă aviară a fost identificat la o fermă de gâște din județul Hajdu-Bihar, la granița Ungariei cu România, la începutul acestei săptămâni, a declarat șeful serviciilor veterinare din Ungaria, Lajos Bognar.

Peste 10.000 de păsări au fost sacrificate la acea fermă și de asemenea a fost instituită o zonă de protecție de trei kilometri precum și o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul fermei.

Anterior, au fost indentificate cazuri de gripă aviară în județele Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad și Jasz-Nagykun-Szolnok, în sud-estul și centrul Ungariei.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

În România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că monitorizează sever comerțul intracomunitar și verifică toate transporturile de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost diagnosticate focare de gripă aviară, pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel