Focă având o pungă pe cap, dezbatere furtunoasă

O imagine cu o focă având pe cap o pungă a declanşat o dezbatere online pe tema utilizării plasticului.

Fotografia cu o focă având pe cap o pungă albastră a declanşat în Marea Britanie o dezbatere aprinsă în mediul online pe tema utilizării sacoşelor de plastic, relatează miercuri Press Association. Animalul a fost observat la 12 ianuarie de un bărbat din Devon în apropiere de Brixham Harbour. Ne uitam la port când a apărut foca având capul blocat într-o pungă, ceea ce a început să atragă o mulţime de curioşi, a povestit Martyn Cannan din Paignton.

Am făcut fotografia iniţial cu gândul de a contacta o organizaţie caritabilă pentru a cere sfaturi, însă după 15 minute (foca) a apărut din nou şi îşi scosese singură punga, a povestit bărbatul. Fotografia lui Cannan a fost distribuită pe Facebook de Tor Bay Authorities and Beaches şi a declanşat o dezbatere aprinsă în mediul online pe tema utilizării plasticului. Un utilizator a sugerat că legislaţia privind pungile de plastic ar trebui înăsprită: Introduceţi o lege până în 2021; toate pungile de plastic să fie interzise. Magazinele să utilizeze doar pungi de hârtie. O altă persoană a adăugat: Magazinele ar trebui să folosească doar (pungi) de hârtie; se practică în Spania şi în alte ţări europene şi există de multă vreme în America. Alţii au sugerat, însă, că foca nu s-a aflat în primejdie şi i-au sfătuit oamenii să aibă o atitudine pro-activă în ceea ce priveşte curăţarea apelor. Foca este mult mai isteaţă decât credem noi, probabil se juca cu punga şi nu era în pericol de a rămâne blocată, a scris un utilizator.

Citește și: Deşeuri din plastic, Pacific. Inițiativă pentru colectarea lor

Se întâmplă mult prea des

La începutul acestei săptămâni mai multe foci au fost fotografiate în Norfolk în mijlocul unor deşeuri de plastic. În imaginile surprinse de un fotograf din Winterton se poate vedea un astfel de animal cu o plasă de pescuit albastră prinsă în jurul gâtului. Alte fotografii realizate în acelaşi comitat înaintea Crăciunului au surprins un alt animal cu capul blocat într-un disc frisbee.

Din păcate, este ceva ce se întâmplă mult prea des - mamifere marine rămase blocate în tot felul de obiecte de plastic de unică folosinţă, de la pungi la legături de doze de băuturi, gută de pescuit aruncată sau diverse legături utilizate în comerţ, a declarat Richard Harrington, director de comunicare în cadrul Marine Conservation Society. Harrington a precizat, însă, că de la introducerea taxei de 5 pence pe pungile de unică folosinţă, datele obţinute în urma campaniei 'Great British Beach Clean' au demonstrat o scădere cu aproape 50% a numărului de pungi de plastic găsite pe plajele monitorizate.

Citește și: Deşeuri din plastic, Pacific. Inițiativă pentru colectarea lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel