Florică şi Pescariu, dosarul Microsoft. Tribunalul București, decizie

Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Claudiu Florică şi a fostului jucător de tenis Dinu Pescariu, inculpaţi pentru spălare de bani în dosarul Microsoft, în urma unei greşeli de procedură a procurorilor.

Potrivit deciziei instanţei, procesul a fost închis deoarece la dosar nu se găseşte o autorizare prealabilă a procurorului general.

„În baza art. 396 alin. 6 C.pr.pen. în referire la art. 16 alin.1 lit e C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Pescariu Dinu Mihail pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, prevăzută şi pedepsită de art. 29 alin.1 lit. a şi c din Legea 656/2002 cu aplic. art.5 C.pen., pentru lipsa autorizării prealabile de către procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. În baza art. 396 alin. 6 C.pr.pen. în referire la art. 16 alin. 1 lit e C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Florică Claudiu Ionuţ pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, prevăzută şi pedepsită de art. 29 alin.1 lit. a din Legea 656/2002 cu aplic. art. 5 C.pen., pentru lipsa autorizării prealabile de către procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei', se arată în decizia instanţei. Art. 396, alin. 6 din Codul de procedură penală prevede: 'Încetarea procesului penal se pronunţă în cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. e)-j)', iar art. 16 alin. (1) lit. e) stipulează: 'lipseşte plângerea prealabilă, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o altă condiţie prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale', scrie Agerpres.

Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au fost trimişi în judecată de DNA în februarie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel