FITS 2024: John Malkovich, Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov vin în iunie la Sibiu

Foto: Gligor Nicolae (Facebook FITS)
Foto: Gligor Nicolae (Facebook FITS)

Ediția 2024 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, între 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului.

Printre acestea se numără actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, însă şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului, distins în anul 2023 cu premiul Nobel pentru literatură, a transmis preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac.

Un număr de şapte personalităţi invitate la FITS 2024 în iunie, vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din centrul istoric al orașlui Sibiu..

'În cadrul evenimentului, Constantin Chiriac a anunţat şi cele şapte nume care vor fi distinse cu stele pe Aleea Celebrităţilor. Actori, regizori, coregrafi şi autori vor fi celebraţi la Sibiu şi vor rămâne în istoria Festivalului alături de celelalte 63 de nume care sunt deja pe Alee. Cele şapte personalităţi sunt: actorul american John Malkovich, regizoarea germană Susanne Kennedy, coregrafa belgiană Anne Teresa De Keersmaeker, regizorul de teatru de origine greacă şi preşedintele Comitetului Internaţional al Jocurilor Olimpice de Teatru Theodoros Terzopoulos, actriţa de film de renume mondial Isabelle Adjani, regizorul de origine română David Esrig şi Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului, distins în 2023 cu premiul Nobel pentru literatură', conform unui comunicat de presă.

Celebrul actor din Statele Unite John Malkovich va putea fi văzut în 26, 27 şi 28 iunie 2024,  pe scena Fabricii de Cultură, în spectacolul 'În singurătatea câmpurilor de bumbac', în regia lui Timofey Kulyabin. Starul cinematografiei franceze Isabelle Adjani va juca într-un rol de excepţie, în data de 26 iunie 2024, în spectacolul 'Freamătul sufletului', care se va desfășura la Filarmonica de Stat din Sibiu. Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre vor avea cinci performance-uri video programate în fiecare zi, pe toată durata festivalului, în instalaţia video 'Not once'.

Programul FITS a fost publicat joi pe site-ul oficial www.sibfest.ro. Vineri, începând de la ora 12:00, biletele se vor pune în vânzare online, pe site-ul www.sibfest.ro şi la Agenţia de bilete a TNRS, aflată pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17, în Sibiu. FITS va avea loc între 21-30 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel