Firma care a dat cu Varvara în Eroilor, abonată la pușculița Primăriei

O axă strategică de transport a Capitalei este blocată pentru cel puțin 30 de zile. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, și reprezentanții Primăriei Generale se grăbesc...nu, nu să repare strada, ci să găsească scuze constructorului.

Celebra freză Varvara, vedetă de PR în anii lungi cât a durat scurmarea pământului în Dr. Taberei, a ajuns la Bd. Eroilor. Un crater imens a apărut în mijlocul străzii, oricum blocată pe jumătate de șantierul Metroului.

Primarul interimar a plecat în weekend, de unde a fost întors de un articol DCNews. Televiziunile au aflat despre criza din Bd. Eroilor, unde stau să cadă mai multe blocuri, iar Bulevardul a fost sigilat de Jandarmerie.

Ministrul Dan Costescu a sărit să dreagă imaginea firmei și a Metrorex. "Au fost în Barcelona, au fost în Londra, sunt accidente tehnice”, a spus Costescu despre surpările din bulevardul Eroilor. 

Bucureștenii pot fi fericiți că au intrat, astfel, în rândul marilor metropole europene. Oricum erau, prin intermediul consorțiilor de firme care par a avea abonament la pușculița Primăriei.

Compania italiană Astaldi este mai mereu favorită în a primi contracte mari de la statul român: Pasajul Bararab (în parteneriat cu FCC Construction), Arena Naţională (în parteneriat cu Max Bogl), magistrala 5 Drumul Taberei – Universitate, un contract de peste 200 milioane euro, extinderea magistralei 4 cu încă două staţii (Lac Străuleşti şi Laminorului), scrie România Curată. Experiența merită folosită, așa că Astaldi a primit mai multe tronsoane de autostradă: Drajna-Feteşti, varianta de ocolire Piteşti, Medgidia-Constanţa, Cernavodă-Medgidia, Orăştie-Sibiu (lot 4), Nădlac-Arad (lot 1 şi 2).

Primăria anunță 30 de zile de restricţii pentru trafic

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor se vor menţine pentru cel puţin 30 de zile. Traficul rutier dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari către centrul Bucureştiului se va desfăşura pe rute ocolitoare.

Rute ocolitoare: sensul de coborâre dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari se va face prin Şos. Pandurilor – Calea 13 Septembrie, precum şi prin Şos. Geniului – Şos. Cotroceni.

Pe sensul spre urcare către cele două cartiere, circulaţia rutieră se va desfăşura prin Splaiul Independenţei – Şos. Cotroceni – Şos. Geniului; Şos. Cotroceni – Bdul Iuliu Maniu – Bdul Vasile Milea şi prin Splaiul Independenţei – strada Elefterie – Bdul Eroilor.

Citește și: Capitala stă pe o bombă cu apă! Metroul aruncă totul în aer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel