Firea răspunde după ATACUL lui Nicușor Dan: Să-și dea DEMISIA! Cetățenii nu au observat un lucru

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gabriela Firea a răspuns în urma atacului din partea lui Nicușor Dan.  

Într-o intervenție la Antena 3, Gabriela Firea a răspuns declarațiilor lui Nicușor Dan. Iată ce a spus aceasta:

„Sunt declarații de referință. Este bine să le ținem minte. Din păcate, așa va fi tot mandatul domnului Nicușor Dan. O serie întreagă de eschive, de acuze nefondate și de minciuni. Dumnealui, dacă dorește să modifice legislația electorală, trebuie să depună, ca deputat, un proiect legislativ astfel încât să nu mai poată să fie depuse contestații de către nimeni. Așa am pățit și eu, așa au pățit toți ceilalți aleși locali. Așa am pățit și acum patru ani, nu pentru că mi-a fost lene, ci pentru că au fost depuse mai multe contestații care au trebuit să fie analizate în justiție.

Eu nu am comentat atunci justiția, nu am dat vina pe nimeni. Am așteptat în liniște, și fără alte acuzații nefondate, să îmi preiau mandatul. Nu înțeleg de ce domnul Nicușor Dan, care este cunoscut ca un procesoman de serviciu și care a dat foarte mulți bucureșteni în judecată, până acum avea încredere în tribunale, în instanțe și în justiție, iar acum, când se simte vizat, nu mai are încredere. Eu cred că declarația de azi este o afectare și o atingere a justiției din România, făcută de primarul ales. Nu este normal să spui că o instanță nu trebuie să își facă datoria, practic atributul prin lege, pentru că dumnealui are niște motivații politice și vrea mereu să dea vina pe altcineva”, în opinia Gabrielei Firea. 

„Să-și dea demisia”

„Domnul Nicușor Dan ne-a promis în campanie că, imediat cum intră în primărie, va curge lapte și miere în București, se va rezolva instantaneu, pentru că are sprijinul Guvernului, problema apei calde și a căldurii, de asemenea, se va rezolva imediat problema traficului, pentru că are o relație bună cu Guvernul și CNAIR. Și, de asemenea, se va rezolva imediat problema poluării, deoarece guvernul este condus de PNL și ministrul Mediului este tot din PNL. Aceste pasări de responsabilitate nu vor ține mult, iar cetățenii îi vor da votul de blam. Dumnealui a spus că în maximum o lună, rezolvă și cu apa caldă și căldura, dar și transportul și poluarea.

Dacă va veni lunar să spună că de fapt eu sunt primar general, atunci să își dea demisia. Mesajul meu este ca luni-marți să depună jurământul și pe urmă să își dea demisia. Să se organizeze din nou alegeri locale. Este clar că nu are capacitatea profesională și energia personală pentru a manageria un oraș atât de greu, din punct de vedere administrativ, ca Bucureștiul”, a mai spus Gabriela Firea.

„Dumnealui este într-o incompatibilitate crasă. Este păcat că unii dintre cetățeni nu au observat acest lucru. A dat în judecată simpli cetățeni, a dat în judecată companii care investesc în București, a dat în judecată instituții ale statului. Acum, spune că e posibil, analizează cu avocații, să se retragă din asociație. Asta înseamnă că acele procese vor continua, iar de facto, chiar dacă nu de jure, dumnealui este autorul moral al acelor plângeri. Cu alte cuvinte, primarul ales îl dă în judecată pe primarul ales. Este o situație nu doar hilară și bizară, ci o situație de lipsă de respect față de lege și față de cetățeni. În patru ani de zile doar astfel de declarații vom auzi. Cum dumnealui vrea să facă, dar tot eu conduc primăria, sau voi conduce din Senat, probabil.

De câteva zile, primarul ales aduce atingere magistraților, spunând că ascultă de un ordin politic. PSD e în opoziție, eu sunt fostul primar. Totuși, am obligația, nu numai legală, ci și morală, să îmi duc mandatul la bun sfârșit, adică prima zi după depunerea jurământului de către noii consilieri și noul primar”, a conchis Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel