Firea: Poluarea, de la CET Grozăveşti. Popescu: Exclus!

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că are dovezi conform cărora poluarea de la începutul săptămânii din Bucureşti a fost provocată de CET Grozăveşti, unde s-ar fi ars păcură. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a dat imediat replica Gabrielei Firea. 

"Cetăţenii trebuie să ştie că CET-urile din Bucureşti, mai ales Progresul şi Grozăveşti, au ars foarte multă păcură, substanţă intens poluantă. Ea se foloseşte când sunt temperaturi cu minus, minus 10, minus 20 de grade. Au minţit şi au spus că au folosit gaze, dar nu este adevărat, am prins noi dovezile şi le-am adăugat la dosar. Când a aflat că avem aceste dovezi, dl ministru Virgil Popescu a fost nevoit să recunoască chiar în cadrul comisiilor de specialitate că s-a ars păcură. Poluarea imensă a fost de la faptul că s-a ars multă păcură în toate CET-urile din Bucureşti, în special în Progresul şi Grozăveşti. Cel de la Grozăveşti a stricat calitatea aerului cel mai mult.", a declarat Gabriela Firea pentru Antena 3. 

Virgil Popescu, replică imediată. Câtă păcură s-a ars

"Am solicitat, înainte de audieri, un raport ELCEN-ului, din care a reieşit că consumul de păcură a fost de 1,2 la sută. Restul a fost gaz. Este exclus ca datorită acestui consum de păcură să fi crescut poluarea cu 800 la sută în Bucureşti. E clar că nu este de la păcură. Gazul nu poluează! Există şi un raport de control conform căruia nu s-au depăşit limitele admise la CET Grozăveşti. De altfel, poluarea a izvorât din zona Barbu Văcăreşti, CET-ul este în altă parte", a spus Virgil Popescu. 

În cursul nopții de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni - de la praf sau polen), conform platformelor airly.eu și aerlive.ro. 

VEZI ŞI Ședință de urgență la Ministerul Mediului. Poluare inexplicabilă în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel