Ședință de urgență la Ministerul Mediului. Poluare inexplicabilă în București

Mii de bucureşteni s-au plâns, luni dimineaţă, de nivelul crescut al poluării din Capitală. Aceştia au reclamat prezenţa unui nor de fum gros şi înecăcios în principalele cartiere ale oraşului. Ministerul Mediului a convocat o şedinţă de urgenţă. 

În cursul nopții spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni - de la praf sau polen), conform platformelor airly.eu și aerlive.ro, scrie digi24.ro. 

Din acest motiv, reprezentanţii Gărzii de Mediu şi Agenţiei Naţionale de Mediu sunt aşteptaţi la o şedinţă de urgenţă la Ministerul Mediului. 

Date îngrijorătoare

Luni dimineață, la ora 8:00, la stația de lângă Lacul Morii, erau raportate depășiri de 754% peste limita maxim admisă pentru PM2,5 - adică de 189 de micrograme pe metrul cub - față de limita de 25 µg/m³ admisă de Organizația Mondială a Sănătății.

La PM10, senzorii înregistrau depășiri de 476% peste limita maxim admisă - adică 238 de micrograme pe metrul cub - față de limita de 50 µg/m³.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel