Finlanda, VICTORIE în faţa COVID-19. Care este CHEIA în lupta cu pandemia

Finlanda este ţara europeană care pare să fi învins COVID-19, chiar în momentul în care aproape toate ţările se pregătesc de noi restricţii şi stări de urgenţă aspre. 

Rata infecţiei a scăzut, iar atitudinea către restricţii este cea mai pozitivă de pe continent. Aceştia sunt factorii care au făcut ca Finlanda să meargă contrar trendului de îmbolnăviri din toată Europa. 

Deşi presa internaţională s-a concentrat pe modelul suedez, Finlanda a reuşit, în linişte, să ţină cifrele infectărilor la nivel scăzut, de cinci ori sub media europeană. În ultimele două săptămâni, finlandezii au înregistrat 45,7 cazuri noi la 100.000 de locuitori, cea mai mică rată a infecţiei din Europa potrivit OMS. 

"Situaţia părea îngrjorătoare la începutul lui octombrie, când am avut parte de o creştere a numărului de infectări. Dar e clar că vârful a trecut", a declarat Mika Salminen, epidemiologul şef al ţării, conform Medical Express. 

Autorităţile spun că totul se datorează celor două luni de lockdown total din primăvară şi interdicţiei de intrare şi de ieşire din capitala Helsinki. Iar de atunci s-a îmbunătăţit şi sistemul de anchetare epidemiologică, printr-o aplicaţie de smartphone. Aplicaţia "Corona Flash" a fost descărcată de 2,5 milioane de ori într-o ţară cu 5,5 milioane de locuitori. 

Entuziasm cu privire la restricţii

Finlandezii nu doar că au respectat toate regulile, dar Parlamentul European a arătat printr-un studiu că 23 la sută dintre participanţii la un sondaj au afirmat că restricţiile chiar le-au îmbunătăţit viaţa. Finlanda este, astfel, cea mai pozitivă ţară din Europa în ceea ce priveşte măsurile de restricţie. 

"Economia este structurată în aşa fel încât nu este nevoie ca finlandezii să meargă la birou. Plus că noi, finlandezii, nu suntem foarte sociabili. Ne place să fim pe cont propriu şi chiar un pic izolaţi", a declarat Nelli Hankonen, profesor de psihologie socială la Universitatea din Helsinki. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel