Summit Trump-Putin. Finlanda, restricții la frontieră

Finlanda reintroduce temporar controalele de frontieră, în vederea summitului Trump-Putin de luni de la Helsinki.

Finlanda reintroduce controalele de frontieră pentru cetăţenii statelor Schengen timp de patru zile, în vederea summitului care are loc luni la Helsinki între preşedintele american Donald Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat vineri guvernul finlandez, transmite Reuters.

'Obiectivul este de a ne asigura că toţi cetăţenii străini care vin sau pleacă din Finlanda îndeplinesc condiţiile pentru a intra sau a rămâne în această ţară, potrivit legii, şi de a identifica persoanele care ar putea presupune un risc', a precizat într-un comunicat Ministerul de Interne.

Proteste la Helsinky

Trump şi Putin se întâlnesc la Helsinki luni, 16 iulie, şi sunt programate mai multe proteste împotriva prezenţei lor, cel mai mare - prezentat ca fiind în apărarea mediului, păcii, a drepturilor omului şi democraţiei - urmând să aibă loc duminică, ziua sosirii liderului american.

Controalele, care era de aşteptat să fie reinstituite cu această ocazie, urmau să înceapă vineri la prânz. Cele 26 de state din acordul Schengen permit libera deplasare între ele fără verificarea identităţii la graniţe. Finlanda a reintrodus temporar aceste controale cel mai recent în 2008, pentru o reuniune a miniştrilor de externe din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Vezi și: Trump, avertisment pentru europeni: ”Este o ruşine”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel