Finanţele au atras altă suma uriașă de la bănci

Bogdan Cotigă / 21 dec 2018 / 14:20 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 85 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 600 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni, cu maturitatea la 54 de luni, la un randament mediu de 4,34% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 85 milioane de lei. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în decembrie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,28 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna noiembrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 420 milioane de lei. 

VEZI ȘI:

Teodorovici, anunț despre legea pensiilor

USR, atac la Teodorovici: Proastă gestionare a banilorTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26