Fiicele lui Vladimir Putin sunt academiciene, deși una dintre ele a făcut carieră în dans. Liderul de la Kremlin are și nepoți

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întotdeauna în gardă când a venit vorba de familia sa. În 2015, în timpul unei conferințe de presă, el a ocolit întrebările despre identitatea fiicelor sale.

„Fiicele mele locuiesc în Rusia și au studiat doar în Rusia, sunt mândru de ele”, a spus el. "Ele vorbesc fluent trei limbi străine. Nu discut despre familia mea cu nimeni."

„Fiecare persoană are dreptul la soarta sa, își trăiește propria viață și o face cu demnitate”, a adăugat Putin, potrivit BBC.

Poate că nu vrea să le numească, dar alții au făcut-o. Cea mai recentă rundă de sancțiuni americane le-a vizat pe Maria Vorontsova, în vârstă de 36 de ani, și pe Katerina Tikhonova, în vârstă de 35 de ani.

„Credem că multe dintre bunurile lui Putin sunt ascunse de membrii familiei și de aceea îi țintim”, a spus un oficial american.

Deși puține au fost confirmate oficial despre viața de familie a președintelui Putin, documentele, rapoartele din presă și declarațiile publice ocazionale sunt suficiente pentru a oferi un portret al perechii.

Cele două sunt fiicele președintelui Putin și ale fostei sale soții Liudmila. Aceștia s-au căsătorit în 1983, când ea era însoțitoare de bord, iar el era ofițer KGB. Căsătoria lor a durat 30 de ani, cuprinzând ascensiunea rapidă a domnului Putin la vârful sistemului politic al Rusiei.

În 2013, s-au despărțit. Putin a spus că „a fost o decizie comună: cu greu ne vedem, fiecare dintre noi are propria viață”. Ea a spus că Putin era „complet înecat în muncă”.

Cine este fiica cea mare a lui Putin?

Cea mai mare fiică a lor, Maria Vorontsova, s-a născut în 1985. A studiat biologia la Universitatea din Sankt Petersburg și medicina la Universitatea de Stat din Moscova.

Vorontsova este acum academiciană, specializată în sistemul endocrin. Ea a co-scris o carte despre încetinirea creșterii la copii și este cotată ca cercetător la Centrul de Cercetare Endocrinologică din Moscova.

Aceasta este și femeie de afaceri. BBC Rusia a identificat-o drept coproprietară a unei companii care intenționează să construiască un centru medical masiv.

Vorontsova este căsătorită cu omul de afaceri olandez Jorrit Joost Faassen, care a lucrat cândva la gigantul energetic de stat rus Gazprom, deși s-ar fi separat.

Oamenii care au vorbit cu ea, de la invazia Ucrainei încoace, spun că ea își susține tatăl și a pus la îndoială raportarea internațională a conflictului.

Cine este fiica cea mică a lui Putin?

În comparație cu sora ei, Katerina Tikhonova a fost mult mai mult în ochii publicului, nu în ultimul rând datorită talentelor sale de dansatoare rock n' roll. Ea și partenerul ei au ajuns pe locul cinci la un eveniment internațional din 2013.

În același an, s-a căsătorit cu Kirill Shamalov, fiul unui vechi prieten al președintelui Putin. Nunta lor a avut loc într-o stațiune de schi exclusivistă de lângă Sankt Petersburg. Muncitorii de acolo au spus că cuplul a sosit cu o sanie trasă de trei cai albi.

Shamalov a fost sancționat de SUA în 2018 pentru rolul său în sectorul energetic al Rusiei. Trezoreria SUA a spus că „averile lui s-au îmbunătățit drastic în urma căsătoriei”. Perechea s-a despărțit de atunci.

În urma invaziei Ucrainei, doi activiști ruși au fost arestați pentru că au ocupat o vilă de lux din Biarritz, despre care se spune că ar fi deținută de Shamalov.

Tikhonova activează acum, la rândul ei, în mediul academic și în afaceri. Ea a făcut o scurtă apariție în presa de stat rusă în 2018 pentru a vorbi despre neurotehnologie și, de asemenea, la un forum de afaceri în 2021. În niciunul dintre cazuri nu a fost menționată relația ei cu președintele.

Putin are și nepoți. I-a menționat în 2017, dar nu a spus câți a avea sau care dintre fiicele lui a devenit mamă.

"În ceea ce privește nepoții mei, unul este deja la grădiniță. Vă rog să înțelegeți, nu vreau ca ei să crească ca niște prinți regali. Vreau să crească ca oameni normali", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel