Fiica lui J.F. Kennedy, nominalizată de Obama ambasador în Japonia

Caroline Kennedy speaks at the 2008 Profile in Courage Award ceremony at the John F. Kennedy Library in Boston
Caroline Kennedy speaks at the 2008 Profile in Courage Award ceremony at the John F. Kennedy Library in Boston

Președintele SUA, Barack Obama, a ales, în premieră, să nominalizeze o femeie pentru postul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în Japonia. Caroline este fiica fostului președinte american John F. Kennedy și ar putea reprezenta SUA la Tokyo, deși nu este diplomat de profesie, ci avocat și lider al unui comitet de consultanță la Institutul de Politică a Universității Harvard, transmite BBC.

Caroline Kennedy are 55 de ani și a fost un susținător fervent al lui Barack Obama în campania electorală din 2008. Ea va trebui să primească și aprobarea Senatului, pentru a servi ca reprezentant al SUA în Japonia, un aliat cheie al americanilor în Asia.

De profesie avocat, ea este singurul copil supraviețuitor al cuplului J.F.K - Jacqueline Bouvier Kennedy.

Casa Albă a anunțat nominalizarea într-un mod discret, numele lui Caroline Kennedy făcând parte dintr-o listă scurtă a candidaților pentru postul de la Tokyo.

Barack Obama a comentat într-o declarație de presă că nominalizările aduc un grad de ”profunzime, experiență și o grozavă dedicare pentru noile lor roluri”, dar nu a făcut referiri la fiica lui JFK.

Caroline lucrează pentru mai multe organizații non-profit și este un susținător activ al politicienilor democrați. În 2009, când Hillary Clinton a devenit secretar de stat, Caroline Kennedy a vrut să candideze pentru un loc de senator din partea New York-ului, dar s-a retras invocând motive personale.

Dacă va fi confirmată, ea îl va înlocui pe John Roos, un avocat bogat din Silicon Valley și finanțator al campaniei electorale a lui Obama.

Numirea lui Caroline Kennedy se înscrie în tradiția americană de a oferi posturi de ambasadori unor personalități publice, chiar dacă aceștia nu sunt diplomați de carieră. Barack Obama este descris de presa americană drept un președinte care își numește susținătorii financiari din timpul campaniei în posturi importante, o practică întâlnită nu doar în SUA.

Noua numire vine și în contextul în care partidul premierului japonez, Shinzo Abe, a câștigat ambele camere ale Parlamentului. Analiștii politici apreciază că, după aceste alegeri, Abe va promova o nouă Japonie, mai rece în relația cu China și dispusă la reforme economice de amploare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel