Fetița unei daneze care voia să plece în Germania a fost reținută de autorități și dată spre adopție

Sursă foto: Pexels (Tetyana Kovyrina)
Sursă foto: Pexels (Tetyana Kovyrina)

Hanne Hjorth s-a trezit la graniță că fiica ei este luată de autoritățile daneze, deși ea și soțul ei locuiesc în Germania. 

Hanne Hjorth este numele unei daneze care de doi ani se luptă să își recupereze fiica. Aceasta se îndrepta cu familia și cea mică spre Germania, unde sunt stabiliți, însă autoritățile de la graniță aveau alte planuri. Fetița familiei, Flora, a fost luată de autorități, din cauza unor suspiciuni, după ce au fost reținuți cu toții, la graniță. 

”La început am fost reținuți mai bine de trei ore, fără să ni se spună clar despre ce e vorba. Teama, panica ne creșteau cu fiecare minut, e greu de descris… Apoi, când a devenit clar că un copil de 18 luni urma să fie luat de lângă părinții săi și dus la o familie adoptivă, situația s-a transformat în ceva delirant”, povestește Hanne Hjorth, mama Florei.

Mămica a rămas acum doar cu imaginile și câteva hăinuțe, deoarece micuța locuiește acum cu familia ei adoptivă din Danemarca, transmite digi24.ro. Autoritățile daneze au motivat separarea: consideră că sănătatea copilei era pusă în pericol. 

”Se pare că m-au luat în vizor după ce mi-am dat spre adopție primul meu copil, atunci când eram foarte tânără. Un angajat al Oficiului pentru Protecția Copilului a constatat că Flora a făcut mișcări neobișnuite și a scos diverse sunete. Am dus-o la doctor, dar nu a găsit nimic neobișnuit. Autoritățile locale nu au ținut cont de asta și ne-au făcut viața tot mai grea. Nimic din ceea ce am făcut nu a fost suficient”, povestește Hanne Hjorth.

Au plecat în Germania, la adăpost de regulile absurde ale țării lor

Pentru că mai au o fetiță, Elvira, familia s-a adăpostit în Flensburg din nordul Germaniei. Soțul ei are un loc de muncă stabil, iar ea urmează un curs prin corespondență, astfel își permit să ducă o viață fără lipsuri și au grijă de ei și de fetiță. Cu toate acestea se tem că autoritățile le-ar putea lua și fiica cea mică dacă se întorc.

Ei nu sunt singura familie venită în orașul din nordul Germaniei. Tot mai multe familii daneze caută refugiu din calea autorităților sociale daneze. 

„Noi nu ne facem reclamă, nu le spunem să vină cu toții aici pentru că avem condiții foarte bune. Dacă cineva se mută în Flensburg și primim documente care arată că este un caz pe care trebuie să-l urmărim, bineînțeles că ne ocupăm de el. Suntem convinși că cel mai bine pentru copil este să crească în propria familie”, spune Clemens Teschendorf, purtător de cuvânt al Primăriei Flensburg.

Copilul român, preluat de autoritățile din Danemarca după ce ar fi fost agresat de părinți, a fost repatriat

Potrivit unei precizări de presă a MAE, pe durata zborului din Danemarca în România, copilul a fost însoţit de către bunicii materni, în grija cărora va rămâne. Situaţia minorului va fi monitorizată în continuare de autorităţile române competente. MAE precizează că finalizarea cu succes a acestui caz de instituţionalizare, prin aducerea în România a minorului, identificat ca "M.R.", şi încredinţarea acestuia bunicilor materni, s-a realizat "în baza mecanismelor de cooperare existente la nivel naţional pentru cazurile de copii români faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie pe teritoriul altor state, fiind rezultatul strânsei colaborări dintre MAE şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi instituţiile omoloage din Danemarca, cu sprijinul autorităţilor locale române responsabile în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului". Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel