Fetiță siriană se predă în fața unui aparat foto, crezând că e o armă - Imaginea care a șocat Internetul

Cu privirea concentrată și temătoare, cu buzele strânse și mânuțele ridicate deasupra capului, o fetiță dintr-o tabără de refugiați sirieni îi cerea fotografului, cum știa ea mai bine, să nu o „împuște” cu aparatul foto.

Fotografia ei a fost distribuită zilele acestea de mii de ori pe internet, deși oamenii nu știau sigur dacă istoria din spatele imaginii este reală.

Internauții au făcut propriile săpături, ajungând să găsească fotografia într-un decupaj dintr-un ziar turcesc, în care se preciza că momentul ar fi fost imortalizat „prin 2012” de fotoreporterul Osman Sağırlı, care, contactat de BBC Trends, a confirmat că povestea este adevărată și a oferit și detalii.

Fetița se numește Hudea și avea 4 ani atunci când Osman Sağırlı a fotografiat-o într-o tabără de refugiați sirieni, în decembrie anul trecut. Ajunsese în tabăra situată la 10 kilometri de granița cu Turcia și la 150 de kilometri de casa ei din Hama, împreună cu mama ei și doi frățiori.

„Foloseam un teleobiectiv și ea a crezut că e o armă”, a relatat fotograful. „Mi-am dat seama cât de speriată e abia după ce am văzut fotografia pe care o făcusem. Își muşca buzele și ținuse mâinile sus. În mod normal copiii fug, își ascund fețele sau zâmbesc când văd un aparat foto”, a mai spus Sağırlı. „Se știe că există refugiați care locuiesc în tabere. [Însă] are mai mult sens să vedem prin ce au trecut privind nu la adulți, ci la copii. Copiii reflectă mai bine sentimentele, în inocența lor”, a conchis fotoreporterul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel