Fermierii pot depune aceste CERERI de PLATĂ din 15 februarie

Fermierii pot depune aceste CERERI de PLATĂ din 15 februarie / Foto Pixabay
Fermierii pot depune aceste CERERI de PLATĂ din 15 februarie / Foto Pixabay

Fermierii pot depune cererile de plată pentru Măsura privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări, în perioada 15 - 28 februarie 2022, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cererea de plată poate fi completată online cu posibilitatea de a fi semnată electronic.

Ministrul de resort, Adrian Chesnoiu, a aprobat Ordinul privind Măsura 14 "Bunăstarea animalelor" din cadrul PNDR 2014 - 2020.

"În perioada 15 - 28 februarie 2022, potenţialii beneficiari pot depune, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cererile de plată pentru Măsura 14 "Bunăstarea animalelor", ce conţine două pachete: plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi plăţi în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014 - 2020. Ca element de noutate, cererea de plată poate fi completată online cu posibilitatea de a fi semnată electronic", se precizează în comunicatul MADR.

Cererile de plată pentru Măsura 14 "Bunăstarea animalelor" cuprind angajamentele şi informaţiile aferente tuturor exploataţiilor cu cod ANSVSA, deţinute de un solicitant, indiferent de judeţul în care acesta îşi desfăşoară activitatea şi se depun însoţite de toate documentele prevăzute în ghidurile solicitantului.

Documentele justificative aferente cererii se încarcă pe platforma electronică pusă la dispoziţie de APIA.

Modelele cererilor de plată pentru Măsura 14 "Bunăstarea animalelor" pentru cele două pachete, însoţite de instrucţiunile de completare aferente, sunt aprobate prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi pot fi accesate pe site-ul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

VEZI ȘI: Raționalizare alimente. Guvernul, decizie pentru economia țării

Ministrul Chesnoiu: E exagerată informația că în aprilie explodează prețurile la alimente

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, consideră "un pic exagerată acea informație (...) că în aprilie vor exploda prețurile."

"Nu există în acest moment niciun factor indicativ care să ne conducă cu gândul la acest lucru (...) Aprilie nu este o lună în care să culegem roadele din terenurile agricole. Recoltatul începe în luna iunie-iulie și cu siguranță atunci vom vedea cam cum arată starea de vegetație a culturilor.", a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la Digi24.

Totuși, Adrian Chesnoiu a recunoscut că, din cauza scumpirii energiei, prețurile la îngrășăminte au crescut de patru ori. Efectele însă nu se văd automat în prețurile la alimente, dat fiind faptul că încă există pe stocuri materie primă din anii trecuți, a atras atenția ministrul Agriculturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel