Raționalizare alimente. Guvernul, decizie pentru economia țării

România trimite Ucrainei alimente și produse de necesitate/ Sursa foto: Pexels (Mehrad Vosoughi)
România trimite Ucrainei alimente și produse de necesitate/ Sursa foto: Pexels (Mehrad Vosoughi)

Guvernul a luat o decizie privind economia țării, după ce s-a discutat despre raționalizarea alimentelor.

Nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă, transmite Executivul, după ce premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, o întâlnire cu miniștrii energiei, finanțelor și agriculturii, scrie Mediafax.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, alături de Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, și de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean. 

"În cadrul reuniunii a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. Reprezentanții Guvernului vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei”, potrivit Executivului.

Totodată, în cadrul evaluărilor, participanții au subliniat că, potrivit analizei specialiștilor, nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă, conform comunicatului de presă.

"Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor"

 

"Alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii, care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează. Deci nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor, să ajungem ca pe vremurile de dinainte, să luăm alimente pe cartelă”, a declarat  Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, duminică acesta, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că "toate alimentele sunt de bază”.

"Se discută, se analizează soluţii, pentru a-i proteja pe români să-şi asigure coşul zilnic. În rest, că sunt şase, că sunt 8, că sunt 10, că sunt 15 sau 20, la finalul analizei, cu siguranţă vă vom prezenta aceste date”, a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel