Fenomen fără precedent în Brăilă. Românii, în pericol

Bursucii au devenit un dușman aprig în Brăila. Digul de apărare al oraşului ar putea ceda, după ce animalele şi-au săpat galerii în pereţii barajului, slăbind-i rezistenţa.

Specialiştii avertizează că o eventuală viitură venită pe Dunăre ar pune în pericol vieţile a mii de oameni. Pentru că animalele sunt protejate de lege, nu pot fi vânate decât într-un număr limitat, iar singura soluţie, spun autorităţile, ar fi să îi mute, scrie Digi 24.

Problema a fost descoperită zilele trecute, atunci când o comisie de la Prefectura Brăila a verificat situaţia digurilor din judeţ. În barajul care protejează localităţile Chişcani, Gropeni şi Stăncuţa, specialiştii au găsit zeci de galerii lungi de 7-8 metri săpate de bursuci.

Adrian Turiac, director Servicul de Gospodărire a Apelor Brăila a zis: "O invazie de animale care îşi construiesc vizuine în corpul digului. Acestea fac ca digul să fie slăbit, să fie pus în pericol, ca la următoarea viitură să poate fi străpuns de ape. Fenomelul este fără precedent în judeţul nostru".

Galeriile au fost marcate de autorităţi, pentru a fi astupate în perioada următoare. Chiar şi aşa, soluţia este una temporară. Pentru ca situaţia să nu se repete, bursucii trebuie prinşi şi eliberaţi în alte zone.

Adrian Turiac, director Servicul de Gospodărire a Apelor Brăila a spus: "Trebuie umblat la cauză şi nu la efect pentru că aceste animale îşi construiesc viziune alături de cele pe care le astupăm noi. Conform normelor europene, ele nu pot ucise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel