Federica Mogherini: Rezultatele alegerilor din Spania și Polonia demonstrează că Europa trebuie să se schimbe

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a declarat, luni, la Roma, că rezultatele alegerilor din Spania și Polonia demonstrează că Europa trebuie să se schimbe, relatează AFP.

"Ceea ce ne spun rezultatele alegerilor prezidențiale din Polonia și municipale din Spania, deși într-un mod complet diferit, (...) este necesitatea de a schimba visul nostru european dacă ne dorim să-l salvăm', a declarat Mogherini, care este de asemenea vicepreședinte al Comisiei Europene, în cadrul unei ceremonii în care a primit premiul pe 2015 al Institutului de Studii de Politică Internațională (ISPI) din Roma, citează Agerpres.

Alegeri regionale în Spania:popularii pierd, Podemos câștigă voturi

Amintim că alegerile regionale din Spania s-au încheiat prost pentru conservatorii aflați la putere și care se pregătesc pentru alegerile generale din toamnă. Spaniolii au transmis duminică un avertisment sever clasei politice, deschizând porţile primăriilor din Barcelona şi Madrid "indignaţilor", în timp ce noul partid de stânga Podemos și-a confirmat locul al treilea pe scena politică a ţării.

O altă surpriză a fost rezultatul alegerilor prezidențiale din Polonia, conservatorul Andrzej Duda învingându-l pe președintele în exercițiu Bronislaw Komorowski. 

Surpriză la alegerile prezidențiale din Polonia: Bronislaw Komorowski îşi recunoaşte înfrângerea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel